Wil je de spuittechniek van je spuittoestellen laten optimaliseren? Sinds 2016 biedt pcfruit hiervoor de dienst 'optimalisatie van spuittechniek via verticale meetwand' aan.

 

Werkwijze

Via de meetwand wordt gecontroleerd hoe de spuitvloeistof zich verdeelt op de boom om tot een efficiënte bestrijding te komen. De verticale meetwand rolt met een constante snelheid langs het spuittoestel in werking. Opvangelementen verdeeld over de ganse hoogte van de spuitwand vangen de spuitvloeistof op. Vervolgens komt de vloeistof in maatbekers terecht en krijgt men onmiddellijk een visueel beeld van de verdeling van de spuitnevel op de verschillende hoogtes in de boom. Deze methode laat toe om snel een spuitmachine te optimaliseren. Door het afstellen van de luchtuitstroom, het juist richten van de spuitdopppen en de juiste keuze van spuitdoppen.

Waarom biedt pcfruit deze techniek aan?

Vaak stelden we vast dat er te weinig aandacht gaat naar de efficiëntie van de toepassingstechniek, ondanks dat de juiste middelen met correcte dosissen worden toegepast. Daarom zochten we naar een systeem om de spuittechniek meetbaar te maken. Uit alle bestaande oplossingen voor dit probleem, bleek de verticale meetwand het meest geschikt. Het is een snelle methode die bovendien nog mobiel ingezet kan worden. Vanaf begin 2016 bieden we deze nieuwe techniek aan als een dienst aan telers.

Waar, wanneer & inschrijven?

Vanaf 20 februari 2024 kan je op pcfruit terecht. 

Vanaf 4 spuittoestellen op één locatie, komen we ter plaatse! 

Schrijf je hier in! 

Ben je geïnteresseerd? Geef je gegevens door via pcfruit@pcfruit.be of tel. 011 69 70 80.

Prijs?

2024

Afstellen op pcfruit: 236,49 euro/toestel (lid pcfruit), 307,44 euro/toestel (niet-lid pcfruit).


Afstellen op andere locatie: 283,80 euro/toestel (lid pcfruit), 354,74 euro/toestel (niet-lid pcfruit).

Spuittoestelen die reeds afgesteld werden met de verticale meetwand door pcfruit kunnen bij een volgende afstelsessie genieten van een korting van 57,74 € per toestel.

Per afstelsessie is het testen van 1 doptype inbegrepen in de prijs.

  • Doppen TVI Albuz: € 18,15
  • Doppen DIK Lechler: € 15,13
  • Verlengstuk: € 14,54
  • Dopmoer: € 3,01
  • Dopfilter: € 3,01
  • O-ring: € 0,38

(alle vermelde prijzen zijn excl. BTW)

 

Hoe aanvragen?

of tel. 011 69 70 80 of schrijf je tot 15/2/24 in via www.pcfruit.be/afstellen_spuittoestel

Contact

kris.ruysen@pcfruit.be of tel. 011 69 70 80

Verticale meetwand