Fruitteler Jan Lowet wint met zijn idee ‘Plukwagen met zonnepanelen’ de trofee Idee van ’t Jaar 2019. Hij werd tot winnaar bekroond tijdens de jaarvergadering van het vakblad Fruit op 13 december in de Academiezaal in Sint-Truiden.

Jan Lowet: “Zeven jaar hebben we op ons fruitbedrijf elektrische plukkarretjes gebruikt. Het enige nadeel eraan is dat de batterijen dagelijks opgeladen moesten worden. Ik wilde een nieuwe elektrische plukwagen, op voorwaarde dat ik van de dagelijkse oplaadbeurten verlost werd. Zo kwam ik met het idee af. Gaston Santermans heeft de plukwagen gemaakt, het idee helemaal uitgewerkt. Het dak, trouwens een relatief grote oppervlakte, zorgt voor de voorziening van energie én is meteen ook een bescherming tegen zon of regen voor de arbeiders. De ganse plukperiode – met verschillende bewolkte dagen – hebben we doorgewerkt met deze plukwagen zonder één keer bij te laden. ”

4 inzendingen werden genomineerd voor deelname aan Idee van 't jaar: Exclusieve wijn, Fruit Trading Company, Plukwagen met zonnepanelen en Nieuwe microklimaatsensor.

Bekijk de genomineerde ideeën 2019.

 

Met de steun van KBC, Energy2Save en Alk reizen.

 

Winnaar Idee van 't Jaar 2019