Op pcfruit bieden wij vanaf nu analyses van wijn of most aan. Voor het najaar van 2023 is het aanbod nog zonder advies en beperkt tot: 

 

 

Het monitoren van de alcoholische fermentatie:

Wilt u weten of de alcoholische fermentatie volledig is? Of wilt u weten hoeveel restsuikers uw wijn nog heeft? Dan meten wij voor u de restsuikers (glucose en fructose) in uw wijn.

Het monitoren van de malolactische fermentatie:

Wilt u weten of de malolactische fermentatie goed opgestart is? Of wilt u weten of al het appelzuur omgezet is tot melkzuur? Dan meten wij voor u het appelzuur en melkzuur.  

Staalbezorging en resultaatbezorging

Verzamel minimum 200ml wijn in een afgesloten potje zonder zuurstof. Neem uw staal zo kort mogelijk voor u het aan ons bezorgt.  U brengt het staal binnen op pcfruit van maandagmorgen 8.00 u tot donderdagmorgen 10.00 u. of stuurt het gekoeld (bv. met een koelelement) op per post naar Labo wijnanalyse pcfruit, Fruittuinweg 1, 3800 Sint-Truiden. U vult ter plekke of op voorhand de infofiche in die op de achterkant van deze folder staat.

Kostprijs en afspraken

De kost bestaat uit een behandelingskost van 20 euro (excl. BTW) voor het geheel van stalen dat u bij 1 levering binnen brengt en een analysekost per staal. De prijzen gelden tot 16 december 2023. We streven ernaar om u de resultaten van de analyses ten laatste 2 werkdagen na ontvangst van de stalen per mail te bezorgen.