Wil je de bewaarkwaliteit van je vruchten kennen of verbeteren? Laat tijdig een vruchtanalyse uitvoeren. Indien nodig kan er nog tijdig bijgestuurd worden.

Een goede bewaring is een onmisbare schakel tussen de teelt en de afzet van fruit. Minerale samenstelling, pluktijdstip,bewaaromstandigheden en bewaarduur bepalen hoe de vruchten uit de bewaring komen en hoe kwalitatief de vruchten blijven eenmaal in het handelskanaal.

Afgelopen seizoen zijn er bij Conference tijdens en na bewaring meerdere klachten geweest van overrijpe vruchten, buikzieke vruchten, vruchten met scald. Vruchten die bij de pluk uitwendig perfect leken vertoonden na bewaring dusdanige problemen dat ganse partijen onverkoopbaar waren. De uitzonderlijke weersomstandigheden van vorige zomer (droogte en hitte) hebben hier zeker en vast een grote rol in gespeeld. Nochtans hadden een deel van deze problemen kunnen verholpen worden indien men geweten had hoe de minerale samenstelling van de vruchten was bij de oogst.

Het is wetenschappelijk bewezen dat er een goede correlatie bestaat tussen de fysiologische storingen die ontstaan tijdens de bewaring en de minerale samenstelling van de vruchten.

Meer weten over vruchtanalyse.