Vrijdag 13 december 2019 om 18.30 uur organiseren de partners van het vakblad Fruit de traditionele jaarvergadering in de Academiezaal in Sint-Truiden.

In april 2019 werd de hardfruitsector erkend als sector in crisis. Als reactie op de zware tijden in de hardfruitsector zien we initiatieven ontstaan zoals de termijnmarkt Fruit Trading Company. Een termijnmarkt in de fruitsector is totaal nieuw. Voor aardappelen bestaat dit prijssysteem al langer. Aardappelteler Mathieu Vrancken zal tijdens de jaarvergadering zijn ervaringen met een termijnmarkt met ons delen. Nadien start een panelgesprek over de toekomst van de hardfruitsector met een mede-oprichter van de Fruit Trading Company, een afvaardiging van Fresh Trade, de beroepsfederatie voor handelaars en een afvaardiging van de veilingen. Ondanks de vele moeilijkheden en uitdagingen, willen we vooral vooruit kijken. We sluiten de avond af met een receptie, aangeboden namens de Stad Sint-Truiden.

Download de uitnodiging

Idee van 't Jaar

Tijdens de jaarvergadering stellen de genomineerde kandidaten hun project of concept voor en krijg je de kans om te stemmen op je favoriete genomineerde. Bekijk de ideeën.

Inschrijven

Inschrijven voor de jaarvergadering kan tot 9 december via dit formulier.

Parkeren

Je kan je wagen bijvoorbeeld parkeren op de speelplaats grenzend aan de Academiezaal (beperkte capaciteit) of op de Veemarkt (+- 10 minuten stappen van de Academiezaal). Meer weten.

 

Idee van 't Jaar met de steun van:

Jaarvergadering 2019