De eerste wijn afkomstig van de wijnraken van het Kenniscentrum Wijnbouw op pcfruit is gebotteld. Deze boreling - stille, witte wijn - heeft echter nog geen naam en geen etiket. We roepen je dan ook op om je beste creatieve beentje voor te zetten en ons je voorstel door te sturen voor één van beide competities:

- een naam voor de wijn of het wijndomein (die gebruikt zal worden voor alle soorten wijnen)

- een grafisch ontwerp van het etiket

Bezorg het voorstel ten laatste op 31 juli aan pcfruit. De winnaar van de competitie ‘naam’ ontvangt een prijs van 1000 euro en de winnaar van de competitie ‘etiket’ ontvangt  1500 euro. 

Download het wedstrijdreglement

 

Kennis- en onderzoekscentrum wijnbouw

Het areaal wijndruiven is intussen in België al opgeklommen tot ca. 500 ha en maakt wijndruiven tot de vijfde belangrijkste fruitsoort. De helft van de Vlaamse wijnbouw bevindt zich in Limburg. Ter ondersteuning van de huidige en toekomstige wijnbouwers werd in 2014 het Kennis- en Onderzoekscentrum wijnbouw op pcfruit opgericht in kader van het Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat (SALK). Dit kennis- en onderzoekscentrum stelt zich als doel de rentabiliteit van de Vlaamse en Limburgse wijnbouw en druiventeelt te verhogen. Het Proefcentrum Fruitteelt (pcfruit) is hierin promotor en kan rekenen op 500.000 euro steun vanuit de provincie Limburg.