Eddy Leclere en Colette Lammens winnen met hun project ‘Seprosa®’ de trofee Idee van ’t Jaar 2018. Ze werden tot winnaar bekroond tijdens de jaarvergadering van het vakblad Fruit, een feestelijk netwerkmoment voor de fruitsector, op 14 december in de Academiezaal in Sint-Truiden.

Seprosa, nieuwe bubbels van ons fruit

Eddy Leclere: “In België worden jaarlijks meer dan 60 miljoen mousserende wijnen – van goedkope cava’s tot dure champagnes – ingevoerd. Als we deze markt beetje bij beetje kunnen innemen met bubbels gevinifieerd van ons fruit, dan betekent dit dat we een belangrijke alternatieve afzetmarkt voor het fruit van hier creëren. Als hoofdingrediënten van Seprosa® zien we de commerciële appel- en perenrassen.”

De tweede plaats ging naar ‘Agromanager’ en de derde naar ‘Appelchips’. 

Fotoverslag Jaarvergadering Fruit

Bekijk hier de ideeën van de 6 genomineerden

www.vakbladfruit.be

 

Idee van 't Jaar 2018 met de  financiële steun van KBC, Adama en Van Wamel: