Het Infomoment van vrijdag 23 oktober 2020 van 15-17u op het fruitbedrijf van Karel Vaes in Helshoven rond de natuurlijke bestrijding van diverse fruitplagen zal niet ten velde doorgaan, de ingeschreven deelnemers worden uitgenodigd om deel te nemen via videoconference (microsoft teams meeting).


De voorbije maanden bouwden we in Haspengouw samen met enkele fruittelers heel wat ervaringen op rond natuurlijke bestrijding van diverse fruitplagen. Zo blijken oorwormen best wel nuttig te zijn voor het bestrijden van perenbladvlo en kan inheemse vogelkers D. suzukii deels de baas.
Om onze kennis en ervaringen met jullie te delen, nodigen we jullie graag uit op een infomoment op vrijdag 23 oktober 2020 van 15-17u, initeel gepland op het fruitbedrijf van Karel Vaes in Helshoven maar omwille van de corona maatregelen schakelen we over op een online meeting.

Tijdens dit infomoment lichten medewerkers van pcfruit samen met de deelnemende fruittelers volgende items toe:
• Oorwormen inzetten voor het bestrijden van de perenbladvlo. (nestgelegenheid - schuilplaatsen overzetten van perceel naar perceel, boomgaardmanagement)
• D. suzukii: ervaringen met Attract & Kill en hagen met inheemse vogelkers.
• Zijn oorwormen ook natuurlijke vijanden van D. suzukii?


Iedere geïnteresseerde fruitteler is welkom aangezien we kennis willen uitwisselen en ervaringen in het veld willen delen. We sluiten af met een drankje en hopelijk een leerrijke nababbel.


Vriendelijke groeten,
Tim Beliën, Gertie Peusens, Renske Petré en Vincent Van Kerckvoorde, namens PCFruit
Joke Rymen en Mieke Vanlangenaeker, namens Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren
 

Online infomoment - natuurlijke bestrijding diverse fruitplagen