Op 23 oktober brachten eurocommissaris Phil Hogan en Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege een werkbezoek aan pcfruit, op uitnodiging van de voorzitter van pcfruit, Inge Moors.

Europese middelen maken samen met de Vlaamse en provinciale ondersteuning een belangrijk deel uit van de financiering van pcfruit. 'Aan de hand van dit werkbezoek wilden we tonen hoe die steun concreet wordt vertaald naar onderzoek dat effectieve verbeteringen kan betekenen voor de fruitteelt en bijdraagt aan een duurzamer platteland', aldus gedeputeerde Inge Moors van de Provincie Limburg.

Vilt: 'Hogan was zichtbaar gecharmeerd door de hands-on aanpak van de onderzoekers. Niet alleen kunnen fruittelers zich ter plekke informeren over bijvoorbeeld nieuwe variëteiten en gewasbescherming, het proefcentrum gaat ook de boer op voor een brede waaier aan dienstverlening.' Lees het artikel op vilt.be.  

Reportage van tvl over het bezoek.  

Van links naar rechts: Dany Bylemans, algemeen directeur pcfruit; Phil Hogan, Europees commissaris voor Landbouw; Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw; Inge Moors, voorzitter pcfruit en gedeputeerde Landbouw Provincie Limburg en Tom Vandenkendelaere, lid EU-commissie Landbouw.
Van links naar rechts: Dany Bylemans, algemeen directeur pcfruit; Phil Hogan, Europees commissaris voor Landbouw; Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw; Inge Moors, voorzitter pcfruit en gedeputeerde Landbouw Provincie Limburg en Tom Vandenkendelaere, lid EU-commissie Landbouw. Foto: Robin Reynders, provincie Limburg.