Ben je als teler onzeker over je spuittechniek? pcfruit helpt je om je spuittechniek te controleren en te optimaliseren. Dat doen we met behulp van de meetwand. Ook dit voorjaar kan je er weer gebruik van maken op pcfruit of komen we eventueel ter plaatse!

Optimaliseer je spuittechniek
pcfruit startte al in 2016 met het optimaliseren van spuittechniek. De meetwand maakte al snel duidelijk dat het merendeel van de machines niet optimaal afgesteld was voor het gewas, waarvoor ze gebruikt werden. pcfruit stelde intussen al meer dan 300 machines af. Slechts bij een enkeling was er geen optimalisatie meer mogelijk.

 

Meten is weten

  • Via de meetwand controleren wij hoe de spuitvloeistof zich verdeelt over de hoogte van de bomen. Die verdeling hoort overeen te komen met jouw gewas en snoeivorm. Is dat niet het geval, dan stellen we de machine zodanig in om die verdeling te optimaliseren. Afstellen doen we door de luchtstroom te optimaliseren, doppen juist te kiezen en te richten en het optimale ventilatortoerental te kiezen.
     
  • Werk je met gewassen met verschillende boomhoogtes (bv. perenbomen, appelbomen en jonge bomen)? Geen probleem, we geven je drie instellingen om in elk gewas zo optimaal mogelijk te kunnen werken.
     
  • Heb je nog vragen over driftreducerende doppen en hun bijhorende instelparameters? We berekenen het watervolume van je spuitmachine en testen je spuitmachine met die parameters.

​Meer informatie?

Meteen inschrijven?