De laatste decennia kent het fruitteeltareaal in Vlaanderen een schaaltoename, nodig om een fruitbedrijf economisch leefbaar te houden. Dit leidt tot een daling in de tijd per hectare die de teler in zijn teelt kan investeren. De fruitteelt is reeds gedeeltelijk gemechaniseerd maar doet nog steeds veel beroep op seizoenarbeiders om handmatig te snoeien, te dunnen, te bespuiten en te plukken. Automatisering van o.a. deze handmatige teeltbewerkingen alsook digitalisering van alle relevante data binnen de teeltcyclus kunnen enerzijds een oplossing betekenen voor de hogere werklast en beperkte tijd per hectare, en anderzijds de zoektocht naar en afhankelijkheid van buitenlandse seizoenarbeiders drastisch verlagen.

Binnen het ACROFRUIT Tetra-Project (www.acrofruit.be) trachten pcfruit en de ACRO (Automatisatie, Computervisie en Robotica) onderzoeksgroep van KU Leuven campus Diepenbeek de brug te slaan tussen de verschillende actoren in deze automatisatieketen: technologieleveranciers, integratoren en fruittelers. Het project is ondertussen halfweg en graag geven de projectpartners jullie een inzicht in de belangrijkste resultaten van de reeds uitgevoerde activiteitenstudie en technologiereview.

Samen met een reeks technologieaanbieders staan de ACROFRUIT projectpartners jullie graag te woord met korte pitches en live Q&A sessies tijdens de gratis virtuele beurs op woensdag 5 Mei tussen 19u30 en 22u00.

Interesse in een update omtrent de recentste technologische ontwikkelingen omtrent automatisatie en digitalisatie binnen de appel- en perenteelt? Meld je dan alvast vrijblijvend aan via de inschrijvingspagina en ontvang binnenkort het programma en de toegangslink naar de virtuele beurs in je email!

 

Wanneer?

woensdag 5 mei 2021 om 19u30

 

Prijs?

gratis

 

Inschrijven?

De inschrijvingen voor dit webinar zijn afgesloten.

 

Deze opleiding komt NIET in aanmerking voor de bijscholing voor de fytolicentie.