pcfruit, het Innovatiecentrum Limburg, het Logistiek Platform Limburg, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg en de provincie Limburg organiseren op dinsdag 7 maart 2017 van 8 tot 11 uur de workshop ‘Logistieke innovatie in de fruitsector’ op pcfruit, Fruittuinweg 1 in Sint-Truiden.

Na de presentatie van een aantal inspirerende logistieke concepten nodigen wij de deelnemende bedrijven uit de fruitsector uit om concrete projectideeën te formuleren rond horizontale samenwerking op het vlak van logistiek. Deze ideeën worden na afloop van de workshop voorgelegd aan een team van logistieke experten en de meest kansrijke opportuniteiten worden verder uitgewerkt en vertaald in een implementatieproject.

Competitiviteit verhogen

Met een vlotte en kostenefficiënte logistiek kunnen bedrijven heel wat kosten besparen waardoor zij hun competitiviteit aanzienlijk kunnen verhogen en hun concurrentiepositie kunnen versterken. Innovatie, duurzaamheid, horizontale samenwerking en het delen van kennis en ervaring zijn hierbij essentieel. De fruitsector, gekenmerkt door een belangrijke logistieke component, is uiteraard ook gebaat bij een optimalisatie van zijn logistieke processen. Daarom wordt deze workshop 'Logistieke innovatie in de fruitsector' georganiseerd.

Locatie

pcfruit, Fruittuinweg 1, 3800 Sint-Truiden

Inschrijven en jouw top 3 van thema's

 

Inschrijven voor deze workshop kan je hier tot en met 6 maart 2017

 

Bij je inschrijving vragen we je ook om je top 3 van thema’s aan te duiden waarover je wenst te brainstormen:

1. Horizontale samenwerking:

a. Het poolen van werknemers (vrachtwagenchauffeurs, logistieke medewerkers,…)

b. Sortering

c. Verpakking

d. Transport (co-loading, gebruik binnenvaart/spoor,…)

2. Traceerbaarheid van laadeenheden (kisten, paloxen, trailers,…)

3. E-commerce / e-fulfilment

4. Andere: