De voorzitter van pcfruit, gedeputeerde Inge Moors, en de raad van bestuur nodigen je uit voor een workshop over foodpairing op vrijdag 24 maart om 13.30 uur in pcfruit. Foodpairing is een wetenschappelijke methode om aan de hand van de aroma-analyses van een product te bepalen welke combinaties je met dat product kunt maken. Naast gekende combinaties zoals appel en kers, kan deze methode zorgen voor erg verrassende ‘pairings’ zoals deze tussen framboos en tomaat.

Met financiële steun van de Vlaamse overheid en de provincie Limburg.

10 variëteiten

pcfruit gaat de uitdaging aan met tien verschillende variëteiten: appel (Jonagold, Boskoop, Braeburn, Elstar, Wellant, Natyra en Red Love) en peer (Conference, Durondeau en Beurré Alexander Lucas). In deze workshop delen we graag de resultaten met alle geïnteresseerden. Op basis van de aroma-analyses beogen we bovendien enkele lekkere combinaties met appel en/of peer aan te bieden voor de aanwezigen.

Programma

13.30 uur Ontvangst

14.00 uur Verwelkoming en introductie

14.10 uur Lezing door Meesterkok Peter Coucquyt, Foodpairing® FOODPAIRING: een ‘tool’ om chefs en industrie bij te staan in hun zoektocht naar nieuwe en creatieve smaakcombinaties

15.30 uur Pauze inclusief ‘creatieve’ hapjes en drankjes 16.00 uur Brainstormsessies: ‘Wat kunnen de resultaten van Foodpairing ú opleveren?’

17.00 uur Afsluitende drink voor netwerking

Locatie

Proefcentrum Fruitteelt, Fruittuinweg 1, 3800 Sint-Truiden

Inschrijvingen

Om praktische redenen is het aantal inschrijvingen beperkt. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via marijke.jozefczak@pcfruit.be of tel. 011-69 71 55.
Er zijn nog een aantal plaatsen vrij voor de snelle beslissers.